Roditeljske vještine za 5!

Odsjek za pedagogiju Filozofskog fakulteta u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom od 16. do 27. siječnja 2023. organizira ciklus pedagoških radionice za roditelje: Roditeljske vještine za 5!

Radionice provode studenti druge godine diplomskog studija pedagogije Filozofskog fakulteta u Osijeku pod vodstvom doc. dr. sc. Sare Kakuk.


Radionice i predavanja namijenjeni su roditeljima djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi s ciljem stvaranja poticajnog i osnažujućeg okruženja u kojem roditelji međusobno i s voditeljima radionica razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo.


Kroz radionice roditelji upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu u rješavanju izazovnih situacija. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima i najnovijim spoznajama o djeci školske i adolescentske dobi i mogućim izazovima karakterističnim za pojedinu dob.

Na radionicama se koristite različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti.

Kratka predavanja uz vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenu iskustva u malim ili većim grupama. Kroz različite i izazovne teme nastoji se osvijestiti roditelje o mogućim izazovima s kojima se susreću djeca i mladi, te kroz razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima promicati osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek ili putem telefona 211 472.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s