Slavonski Biennale – Gen Z

Slavonski biennale – Gen Z likovni je i prezentacijski program koji se prvi puta održava kao popratni program izložbene manifestacije Slavonski biennale 2022./2023. godine u organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti. Skupna je to, žirirana izložba učeničkih radova, na kojoj se predstavljaju suvremeni likovni radovi i vizualna umjetnost učenika srednjih škola.

Formiranju žirirane izložbe namijenjene učenicima srednjih škola uz manifestaciju 28. Slavonski biennale namjera je upoznavanje i razvoj svijesti o likovnoj/vizualnoj i suvremenoj umjetnosti.

S obzirom da je Slavonski biennale tradicionalna manifestacija koja se održava od 1968. godine u Muzeju likovnih umjetnosti, prvo izdanje ovog programa održava se kao popratni program pod nazivom Slavonski biennale – Gen Z.


Ocjenjivački sud Slavonskog biennalea – Gen Z, u sastavu: Valentina Radoš, viša kustosica, kustosica 28. slavonskog biennala, Josipa Stojanović, kustosica pedagoginja, Nataša Tram, profesorica likovne umjetnosti, Andrej Tomić, ak. slik. , doc. art. Miran Blažek i dr. sc. Lana Skender, predavačica odabrao je 21 rad učenika i učenica koji će na prvom izdanju, iz ukupno 60 radova pristiglih na natječaj, izlagati.

Izlagat će sljedeći učenici:
– Adrian Bočkinac (Podgajci Podravski)
– David Sarka (Kešinci)
– Ivan Barna (Osijek)
– Karla Kljajić (Donja Zelina)
– Klara Crčić (Jarmina)

– Klara Dermišek (Ilok)
– Lana Zrinjski (Novi Marof)
– Lucija Vidaković (Vukovar)
– Mia Brdar (Vinkovci)
– Nella Bukvić (Pitomača)
– Nives Delić (Velimirovac)
– Noa Ana Blašković (Požega)
– Nora Vrselja (Velika)
– Oleg Starac (Bakar)
– Tin Uzelac (Antunovac)
– Ema Šobak ( Varaždin)
– Ivona Bunić ( Varaždin)
– Jana Garojević (Varaždin)
– Klara Benjak (Novi Marof)
– Silvana Đurašin (Mali Bukovec)
– Vito Matijašec (Ladanje Gornje, Vinica)

Ocjenjivački sud Slavonskog biennalea – Gen Z zasjedao je 10. prosinca 2022. Prispjeli radovi Ocjenjivačkom su sudu prezentirani u digitalnom obliku, u formi u kojoj su i pristigli na natječaj.

Prema pravilima izložbe, Ocjenjivački sud dodjeljuje nagrade Slavonskog biennalea – Gen Z, za koje konkuriraju svi radovi izabrani za izlaganje. Dodjeljuju se — I. Gen Z (likovni materijal u vrijednosti 1000 kn), II. Gen Z (likovni materijal u vrijednosti 500 kn), Priznanje (izdanja kataloga izložbi u tekućoj godini) te nagrada publike.

Izložba Slavonski biennale – Gen Z „Eksperimenti u duhu besmislenosti“ otvara se 27. siječnja 2023. u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s