Zajednički koncert zborova u KC-u


Državni prvaci i viceprvaci zborskog pjevanja – HPD Lipa i Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu održat će zajednički koncert u Kulturnom centru Osijek, 10. prosinca s početkom u 18 sati

U rujnu 2022. godine održan je 55. susret hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture u Poreču.

Tom prigodom Hrvatsko pjevačko društvo ,,Lipa” iz Osijeka pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach osvojilo je titulu državnog prvaka, dok je Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu pod ravnanjem dirigenta Josipa degl’ Ivellia proglašen viceprvakom u amaterskom zborskom pjevanju.

Na istom Susretu dogovorena je suradnja dvaju najuspješnijih hrvatskih zborova na inicijativu prof. dr. sc. Drage Žagara, predsjednika HPD-a „Lipa“ i redovitoga profesora na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Na zajedničkom koncertu u Osijeku dva prijateljska zbora izvest će dvadesetak skladbi, među kojima će se naći i dio natjecateljskog programa sa spomenutog natjecanja, a program će upotpuniti i s drugim zanimljivim skladbama duhovnog i svjetovnog sadržaja, skladbama temeljenim na hrvatskoj tradicijskoj glazbi, kao i na zborskim obradama popularnih skladbi hrvatskih i stranih autora.

Ulaz na koncert je slobodan.

Rezervirajte subotu, 10. prosinca i u 18 sati budite u Kulturnom centru Osijek!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s