Izložba 28. slavonski biennale

Muzej likovnih umjetnosti 15. prosinca u 19 sati otvara izložbu 28. slavonski biennale – Nove paradigme sreće, od osječke dade do suvremenog kaosa.

Slavonski biennale najveća je i najznačajnija žirirana izložbena manifestacija u regiji koja se od 1968. godine održava u Muzeju likovnih umjetnosti.

Za 28. izdanje slavonskog biennalea, ocjenjivački sud u sastavu: Miško Šuvaković, (predsjednik), Olga Majcen Linn, Darko Šimičić, Miran Blažek, i Valentina Radoš (kustosica manifestacije) odabrao je radove 53 autora/ica te umjetničkih suradnja, od ukupno 254 rada pristiglih na natječaj. Međunarodni interes za manifestaciju vidljiv je iz sve većeg broja prijava za svako novo, a ovogodišnje 28. izdanje broji prijave iz više od 40 država svijeta.

Ovogodišnje biennale donosi i neke novitete u samom postavu izložbe te će tako izložba biti postavljena na više lokacija u gradu – Muzej likovnih umjetnosti, Galerija Waldinger, Kulturni centar, Galerija Knifer te autobusna stanica GPP, Gajev trg (Naša stanica sreće).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s