Izložba umjetničkih radova “Kad drvo zaigra”

Tijekom studenoga u Ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba umjetničkih radova pod nazivom “Kad drvo zaigra” autora Miroslava Čadeka.

Izložba se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Riječ je o malim umjetničkim djelima nastalima u drvetu, a koja prikazuju sličice Slavonije; bilo da je riječ o konjima, seoskim kolima, tamburicama ili svemu onome što se veže uz Slavoniju.

Miroslav Čadek rođen je u Bizovcu 1953. Odrastao je u tradicionalnoj obitelji u kojoj su otac i djed još 60-ih godina imali kolarsku radionicu punu strojeva i alata koji su u njemu još kao dječaku budili znatiželju i nudili izazov da se i sâm okuša u stvaranju rukama.

U stvaralaštvu su, osim puno truda, vježbe i upornosti, pomogli i geni pa svoju ljubav prema svirci, tamburi, kolima, konjima i Slavoniji izražava u radu drvetom.

Za sebe kaže da uživa u izradi malih djela koja vraćaju u sjećanja one koji su imali prilike sve to vidjeti, a mlađima prenijeti kako se nekad živjelo i radilo te želju da se život i običaji naših starih otrgnu iz zaborava.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s