Marko Tandarić: Leger teče grlom kao Drava Osijekom

Konačno se netko u Osijeku uspješno pozabavio našim najslavnijim urbanim tradicijama – pivom, tramvajima i pješačkim mostom – na način da zajednički generiraju neku potpuno novu viziju, snagu i nadu. Rezultat je potpuno novo osječko pivo Leger kojega organizatori promocije početkom srpnja na Kopiki nisu mogli dovoljno nasmagati koliko su ga okupljeni kupači željeli kušati. Simpatičan naziv baš na tipično osječki način istovremeno korespondira s laganim ljetnim pivima i legama koji ih piju. Nova, moderna boca, s izduženim grljkom fantastično paše u rucu i primarno sugerira ispijanje piva bez korištenja čaše, a etiketa ujedinjuje osječke svetinje – pješački most, tramvaje i naše boje.

Pivo je skuhao Marko Tandarić iz osječke zanatske pivovare Mali div, a sekundirali su mu svjetski stručnjaci za osječke fore iz studija Lega-lega. Nije moglo ispasti bolje…

Marko na predstavljanju Legera na Kopiki
  • Promocija Legera (3. srpnja u kafiću Sidro na Kopiki) ostat će upamćena po podatku da su tijekom tri sata zbog velikog interesa kupača potrošene kompletne planirane zalihe piva i da je potom zaliha čak i nadopunjavana, a pivo nije dijeljeno besplatno nego se prodavalo po akcijskoj cijeni? Kako vas se to dojmilo?

Pa stvarno sam sretan zbog te činjenice. Velika je potvrda tvome radu i trudu kada se traži, u našem slučaju, boca, odnosno boce više.

Iznimno sam zadovoljan kako je cijela promocija prošla i evo još jednom se zahvaljujem svima na dolasku.

Svi su uživali u prvom osječkom ljetnom pivu!
  • Koncept #labajlokalno i naziv piva Leger razvili ste u suradnji s ljudima iz studija Lega-lega. Koliko ste im se miješali u posao?

Bio je to džentlmenski dogovor. Oni se ne miješaju nama u proizvodnju piva, mi se ne miješamo njima u koncept dizajna.

Mada moram priznati da sam ih nagovorio da odbace prvi predloženi slogan za pivo 🙂

  • Po čemu se novi osječki Leger doista razlikuje od svih ostalih piva koje građani mogu naručivati u kafićima?

Teče grlom kao Drava Osijekom. Leger je stvarno lagano osvježavajuće ljetno pivo i pozivam sve da mu daju priliku, jer sam siguran da neće ostati ravnodušni.

Leger je lagano i osvježavajuće pivo
  • Konkretno, postoji li u Osijeku danas osječkije pivo od Legera? Naziv je vrh. Etiketa je turbolokalna.

Možda sam subjektivan, ali etiketa Legera je po meni možda i najljepša etiketa nekog piva ikada. Stvarno svaka čast Ivaru iz Lega-lega kolektiva koji je napravio dizajn.

Mislim da Osječanke i Osječani imaju stvarno razloga biti ponosni na novi lokalni proizvod koji, po meni, savršeno prezentira ljeto u Osijeku.

Leger je predstavljen pod sloganom #labajlokalno
  • Koje su prve reakcije kupaca/kušača novog Legera? Što govore o okusu? Uspoređuju li ga s bilo kojim drugim pivom na tržištu?

Za sada smo dobili samo pozitivne komentare tako da smo s tim zadovoljni, no vjerujem da se pivo nekima možda i neće svidjeti. To je sasvim normalno. Željeli smo biti originalni i okusom i prezentacijom samog piva i mislim da smo u tome uspjeli.

  • Kad ste ulazili u projekt s Legerom, jeste li već imali pivo za koje ste tražili naziv ili ste krenuli od naziva?

Dečki iz Lega-lega kolektiva su nam predložili suradnju i imali su radni naziv piva i svoju viziju kakva bi piva trebala biti okusom. Vrlo brzo smo dogovorili same detalje, jer nam se taj koncept iznimno svidio te smo ubrzo kreirali novi recept za Leger.

Do sada je proizvedeno 3.000 boca Legera
  • Koje su bile odnosno koje su aktualne poslovne konture projekta Leger? Koliko ste piva skuhali? Koliko ga još namjeravate skuhati? Koliko je boca pušteno u distribuciju? I koliko dugo ga namjeravate proizvoditi?

Ideja je da Leger bude tzv. „session“ pivo, odnosno ljetno pivo. Za sada je proizvedeno oko 3000 boca te je dobar dio već prodan.

Ukoliko se uvidi potreba za dodatnim količinama do kraja ljeta/rane jeseni, sa zadovoljstvom ćemo skuhati još jednu turu.

  • Iz zanatske pivovare Mali div dolazi još nekoliko zanimljivih piva. Kako se Leger uklopio u tu obitelj?

Trudimo se ponuditi ljudima originalna, fina, nepasterizirana, nefiltrirana piva različitih okusa kako bi svatko pronašao ono što njemu odgovara.

Leger se tu uklopio vrhunski, taman je još lakši i pitkiji od našeg Cincilatora.

Kopika kit možete pronaći na Lega-lega web shopu ili u njihovoj prodavaonici u Županijskoj ulici
  • Na Lega-lega web shopu i u njihovoj fizičkoj prodavaonici u Županijskoj ulici Leger se prodaje i u posebno dizajniranom Kopika kitu (pivo + dizajnerska majica) – što kažu pivoljupci, nije li to doista jedna od najboljih ovogodišnjih Osječkih fora i potencijalni ljetni hit?

Apsolutno! Svima svega kako bi mi rekli. #labajlokano i #nosilokalno će obilježit ovogodišnje ljeto, siguran sam. 🙂

 Etiketa ujedinjuje osječke svetinje – pješački most, tramvaje i naše boje
  • Možemo li danas, nepunih mjesec dana poslije promocije, reći da je Leger uspješno pivo?

Moje mišljenje je da je svako popijeno pivo uspješno pivo, a s obzirom koliko se Legera već popilo… Da, Leger je definitivno uspjeh!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s