Koncert Oridano Gypsy Jazz banda

Koncertni program Osječkog ljeta kulture nastavlja se u subotu, 23. srpnja u 21 sat na platou ispred Kulturnog centra Osijek koncertom Oridano Gypsy Jazz Banda.

Gypsy jazz, poznat i kao gypsy swing ili hot club jazz, stil je jazza kojega je početkom 1930-ih godina utemeljio belgijski sinti gitarist Jean “Django” Reinhardt.

Četiri glazbenika okupljena u Oridano Gypsy Jazz band od 2009. zaljubljena su u ovaj glazbeni žanr kojim osvajaju i sve ostale koji s njim(a) dođu u glazbeni dodir.

Oridano Gypsy Jazz je sastav koji svojim virtuozitetom, rafiniranošću izvedbe i glazbenim šarmom oduševljava publiku. Njeguju gypsy jazz u maniri Djanga Reinhardta, ali izvedbama daju i svoj osobni pristup. Koncertnim repertoarom u kojem kombiniraju jazz uspješnice, autorsku glazbu i glazbu Djanga Reinhardta zasluženo nose status miljenika hrvatske i inozemne jazz publike, ali i najistaknutijih hrvatskih, ne samo predstavnika, već i predvodnika gypsy jazz žanra.

Orjen Riđanović na lead gitari i Milivoj Majdak na ritam gitari, Franjo Stojaković na klarinetu i Dinko Stipaničev na kontrabasu, četiri vrhunska instrumentalista i strastvena gypsy jazz glazbenika sviraju za vas u ugodnu subotnju osječku ljetnu kulturnu večer. Ulaz je slobodan!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s