Dva mjeseca Osječkog ljeta kulture

Predstavljeno je 22. po redu Osječko ljeto kulture, najvažnija kulturna manifestacija istočne Hrvatske koje će ove godine trajati puna dva mjeseca.

Najavljene su brojne novine u odnosu na prethodne godine – Prije svega to je trajanje, jer će ove godine OLJK trajati cijelo ljeto, od 2. srpnja do 3. rujna uz 52 programa na brojnim lokacijama diljem grada, od Trga V. Lisinskog u Tvrđi gdje će se održati svečano otvorenje pa do krova KC-a, Nove rupe, Gradske i sveučilišne knjižnice, Muzeja likovnih umjetnosti…

Programi će se odvijati uglavnom vikendima i eventualno praznicima i bit će i dalje besplatni za sve posjetitelje.

-Htjeli smo građanima pružiti prekrasan doživljaj jednog cjelovitog Osječkog ljeta kulture koje traje cijelo ljeto u kome će uživati svi oni koji ostaju u gradu ali i brojni turisti. Htjeli smo obuhvatiti jednu široku sliku cjelokupne kulture, sa svim njezinim sastojnicama – rekla je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković.

Ivan Kristijan Majić, ravnatelj Kulturnog centra dodao je kako će ovogodišnji OLJK pokriti sve segmente kulture: književne programe, kazalište, ples, koncertne programe… Planira se i koncert metal bendova, likovne intervencije i izložbe od Biennala medaljarstva i male plastike do izložbe suvremene likovne umjetnosti.

Program osječkog ljeta kulture možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s