Meštrović&Expresto: Klavirsko-udaraljkaški spektakl

Koncertnim spektaklom 12. lipnja na platou ispred Kulturnog centra Osijek bit će zatvoren ovosezonski Koncertni ciklus grada klavirsko-udaraljkaškim koncertom ansambla Meštrović & Expresto!


Matej Meštrović i Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru četveroručno i Borna Šercar na udaraljkama, za Osječane će izvesti atraktivan koncertni repertoar za veliko finale Koncertnog cikusa grada.

Ovogodišnji Koncertni ciklus grada, koji je od listopada u Osijeku ugostio brojna renomirana glazbena imena i sastave, svoje će koncertno finale imati na otvorenom, na platou ispred Kulturnog centra Osijek, a svjetla otvorene pozornice bit će usmjerena na tri vrhunska umjetnika koji pojedinačno, i u Triju – multipliciraju glazbenu energiju.

Meštrović&Expresto naziv je ansambla kojeg čine pijanist i skladatelj Matej Meštrović, pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te udaraljkaš i skladatelj Borna Šercar.

Zajedno nastupaju od 2009. godine, od kada su održali brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu, oduševili publiku sve do Japana i Kine, a njihova izvedba Brahmsovog Mađarskog plesa br. 5 na Youtubeu ima impresivnih 5,8 milijuna pregleda.

Repertoar ansambla uključuje Meštrovićeve autorske skladbe kao i obrade brojnih poznatih djela klasične glazbe. Meštrović&Expresto fantastičan je spoj ethna i klasike, virtuuozne izvedbe i prštave energije, sjajnih individualnih glazbenih kvaliteta svakog pojedinačnog glazbenika i glazbene sinergije trija.

Očekujemo Vas 12. lipnja s početkom u 21 sat na platou ispred Kulturnog centra Osijek. Ulaz je slobodan.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s