Popularizacija hrvatskoj jezika i književnosti

U petak, 20. svibnja od 13,30 sati u Maloj vijećnici Filozofskog fakulteta lektorice Željka Jeličanin i Barbara Tolić iz Zagreba održat će predavanje “Intermedijalnost u poučavanju jezika i popularizaciji književnosti – uloga društvenih mreža”.

Na njemu će predstaviti svoj projekt popularizacije književnosti i hrvatskog jezika među različitim dobnim skupinama na društvenim mrežama.

Nastao najprije kao stranica na Facebooku, projekt su proširile na Instagram i TikTok te blog „Književne kritičarije“, a sve u svrhu poticanja na čitanje domaćih pisaca i spisateljica.

Proteklih šest godina kreiraju različite sadržaje – kvizove za državnu maturu te općenito književnost i hrvatski jezik, videozapise s jezičnim pravilima i raspravama o djelima, citate iz književnih djela, obilježavanje važnih književno-jezičnih obljetnica te objava koje nastoje dati važnost dijalektu i idiomima.

Projektom osluškuju potrebe zajednice i nastoje pružiti sadržaje korisne na dnevnoj bazi, koji oplemenjuju, ali i one koji se dotiču javnosti naizgled mrskih tema: lektirnih naslova, pravopisnih pitanja koja su nepotrebno obavijena velom misterije i dr.

Svakodnevno jezik i književnost približavaju svima – jer oni zaista i jesu za sve.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s