Izložba korejskih umjetnika u KC-u

Obilježavanje 30 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Južne Koreje upriličeno je s dvije zanimljive izložbe na kojima će se u dva hrvatska grada – Zagrebu i Osijeku, predstaviti ugledni korejski suvremeni umjetnici.

U povodu obilježavanja 30 godina uspostave diplomatskih odnosa Republike Južne Koreje i Hrvatske, 11. svibnja u Kulturnom centru Osijek postavljena je izložba korejskog arhitekta i fotografa Yang-Han moa.


Yang-Han mo svojim je fotobjektivom zabilježio ljepotu pet korejskih povijesnih palača, istinskih arhitektonskih bisera i te fotografije pretvorio u jedinstveno umjetničko djelo prenoseći ih na 60-metarski hanji papir. Hanji papir tradicionalni je korejski papir, a umjetničko djelo te veličine (2X30m) čini ga kandidatom za Guinessovu knjigu rekorda u koju će biti (trajno) upisan po završetku izložbe.
Na izložbama sudjeluje još pet korejskih umjetnika: Seok Eun-mi, Jeon In-Sook, Kang Young-nam, Park Young-hee i Park Nam-hee čija će jedinstvena umjetnička djela: fotografije, umjetnički predmeti od recikliranog stakla, slike tintom… biti izložena i predstavljena na izložbama u Zagrebu i Osijeku.

Među djelima navedenih umjetnika posebno je zanimljiv i dio izložbe pod nazivom „Watch the sea and Make art“ .


Riječ je o recikliranim predmetima poput ogrlica od stakla, prethodno bačenog (kao otpad) i izvađenog iz mora. Ekipa umjetnika koja je izrađivala ove predmete posjetila je brojne plaže duž istočne i zapadne korejske obale kako bi dobili cjelovitu sliku o stupnju zagađenosti mora.

Izložbama će biti obilježeno prijateljstvo zemalja Južne Koreje i Hrvatske, te, na najljepši mogući način, kroz kulturnu razmjenu i suradnju, upriličeno trideset godina od uspostave diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Izložbu možete pogledati do 23. svibnja 2022.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s