SVEJEDANPROSTOR u Galeriji Kazamat

U Galeriji Kazamat u petak, 6. svibnja u 20 sati otvorenje je izložbe Ive Korenčić “SVEJEDANPROSTOR”.

Rad SVEJEDANPROSTOR likovno je istraživanje odnosa psihičke doživljajnosti i značajki prostora.

Mapiranjem sjećanja na osobne prostore potencira se rekonstrukcija sasvim novog prostora – prostora memorije, a on se očituje u naizmjeničnoj refleksiji konstrukcije identiteta i arhitektonskih/materijalnih značajki osobnih prostora.

Unutrašnja stanja potaknuta prisjećanjem manifestiraju se kroz slojevitost nagomilane prošlosti u materijalima. Sjećanja su tako prevedena i (re)konstruirana u skulpturalne, instalativne i likovne situacije kroz ponavljajuće elemente i materijale na kojima su vidljivi tragovi raznih premaza, intenziteta, boja, grešaka te slučajnih i namjernih intervencija.

Postepenim uslojavanjem tragova procesa – materijali poput gline, drva, metala, keramike, plastike, tekstila, papira, vune, stakla, organskih materijala, paučine, dlake… – postaju fragmenti prostorne materijalnosti koji prebivaju na sličan način kao i nekategorizirajuće supstance sjećanja.

Takvim uslojavanjem gradi se nehijerarhijska istovremenost nematerijalnog i fizičkog, mnogostrukost ekspandirajućeg totaliteta fragmentarnosti koja bi se mogla usporediti s identitetom.

SVEJEDANPROSTOR nastao je kao diplomski rad na studiju Novih medija pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom Nicole Hewitt.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s