Obilježavanje 150. obljetnice rođenja Roda Rode

U organizaciji Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, Odsjeka za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta Osijek,i Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u srijedu, 13. travnja, s početkom u 12 sati, u prostoru Studijske čitaonice, prof. dr. sc. Vlado Obadodržat će izlaganjena hrvatskom jeziku pod nazivom”Roda Roda”.

Po završetku izlaganja, u izložbenoj aulina katu bit će upriličeno otvorenje dvojezične (hrvatsko-njemačke)izložbe postera i knjižne građe pod nazivom “Roda Roda : radost življenja i pisanja = Roda Roda : Lebens- und Schreiblust”.


Humorist Roda Roda proveo je svoje djetinjstvo i mladost u Slavoniji, kojoj je posvetio velik broj svojih priča i anegdota. Sándor Friedrich Rosenfeld ili Alexander Friedrich Ladislaus Roda Roda, kako se kasnije naziva, rođen je 13. travnja 1872. u Drnovicama, Moravska (tada u Austro-Ugarskoj, danas u Češkoj).
Povodom 150. godišnjice Roda Rodinarođenja Austrijski kulturni forum Zagreb, Austrijska čitaonica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Filozofski fakultet Osijek na jedan dan oživljuju uspomenu na nekada slavnog sugrađanina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s