Izložba “Nedoumica” Josipe i Marija Stojanovića u Galeriji Knifer

Izložba “Nedoumica” prvi je put predstavljena u prosincu 2021. godine u Galeriji Atelijeri Žitnjak. Zajednički projekt sestre i brata, Josipe i Marija Stojanovića, umjetnice i znanstvenika, koji skupa isprepliću vlastita stručna znanja i profesionalna iskustva kako bi predstavili ishode svojih višemjesečnih ispitivanja pojedinih nedoumica te sličnosti i razlika između ‘umjetničkih’ i ‘znanstvenih’ mozgova.

Odnosno, između njihovih načina mišljenja, shvaćanja kreativnih procesa, analitičkih i/ili sintetičkih pristupa odabranim problemima te uopće njihovih razmišljanja.

Posljedično je autore izložbe “Nedoumica” takav način zajedničkog rada doveo do suradnje i s drugim bliskim stvaraocima: znanstvenikom-inženjerom Krešimirom Friganovićem koji je sa svojim stručnim znanjem temeljno doprinio realizaciji jednog od video-radova te vokalisticom, izvođačicom i audiovizualnom umjetnicom Dorom Fodor.

Otvorenje izložbe je u petak, 25. ožujka od 18 sati u Galeriji Knifer. U sklopu programa otvorenja održat će se i polusatni sound-art performans Manihlapinatapai Dore Fodor od 20 sati.

Izložba ostaje otvorena do 9. travnja 2022., a više o izložbi možete saznati ovdje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s