Frankofonija u Osijeku 2022.

Međunarodni dan Frankofonije obilježava se 20. ožujka, a posvećen je francuskom jeziku i multikulturalnoj zajednici koju čini preko 220 milijuna govornika u svijetu.

Ovaj dan slavi se na svih pet kontinenata kroz različita događanja koja oslikavaju bogatstvo kultura, običaja i vrijednosti Frankofonije.

U godini kada obilježavaju svoju 125. godišnjicu osnivanja, Francuska alijansa Osijek program otvara 14. ožujka pravom glazbeno-scenskom poslasticom, kabare-predstavom splitske glumice Arijane Čuline u pratnji glazbenice i voditeljice Mirelle Meić pod nazivom “Varaš ga, ne ostavljaš ga”.

Predstavu čini koktel francuskih šansona i duhovitih komentara koji se odnose na ljubavni život šansonijera, ali i na ljubav i brak općenito dakako, u njezinom prepoznatljivom stilu.

Program nastavljaju već tradicionalnom Revijom suvremenog frankofonog filma u suradnji s Kinematografima Osijek gdje će, od 17. ožujka do 17. travnja 2022., predstaviti više od 15 novih naslova iz različitih frankofonih zemalja među kojima su, osim Francuske, Rumunjska, Belgija i Maroko.

Za najmlađu publiku pripremili su animiranu verziju najljepših francuskih i europskih bajki u izvedbi izvornih govornika. Bajke se objavljuju na Facebook stranicama i Youtube kanalu Francuske alijanse Osijek od 4. ožujka do 2. travnja.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s