Otvoreni četvrtak – Rod i rodne politike

U četvrtak, 10. ožujka 2022., u sklopu 10. ciklusa Otvorenog četvrtka održat će se tribina pod nazivom „Rod i rodne politike u Republici Hrvatskoj“.

Na tribini će sudjelovati Barbara Blasin, dipl. dizajner (Centar za ženske studije), Ana Lovreković, mag. (fAKTIV), Veselinka Kastratović, dipl. iur. (Ženska udruga „Izvor“) te moderatorica dr. sc. Ana Rajković Pejić (Hrvatski institut za povijest – Slavonski Brod).

Događanje će se održati u učionici 54 (2. kat) na Filozofskom fakultetu Osijek (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati. Tribina je otvorena za javnost.

Organizatori mole sve koji planiraju doći da se pridržavaju aktualnih epidemioloških mjera te nose masku. Broj posjetitelja ograničen je na 45. Tribina će se prenositi preko YouTube-kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata.

Pitanja vezana uz rod i rodne politike u Europi i Hrvatskoj povezana su s nizom izazova te nerijetko izazivaju različite prijepore. Isto tako problematika rodnih odnosa podrazumijeva angažman šire društvene zajednice s ciljem poduzimanja konkretnih koraka u vidu pronalaženja rješenja za različite oblike rodno uvjetovanih problema – od femicida do ugrožavanja reproduktivnih prava žena.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s