Koncert pijanističke zvijezde

Koncertni ciklus grada nastavlja dovoditi najistaknutije predstavnike hrvatske glazbene izvrsnosti, a mlada pijanistica Mia Pečnik upravo jest jedna od njih.


S 11 godina imala je svoj prvi nastup s orkestrom, a s 15 solistički debi sa Zagrebačkom filharmonijom u Lisinskom. Tek joj je 21 godina, a pijanistica Mia Pečnik ima iza sebe čitav jedan pijanistički život: preko 70 prvih i posebnih nagrada, međunarodne nastupe od Rima, Madrida, Londona preko Kuvajta do prestižnog njujorškog Carnegie Halla u koji je pozivana nastupiti dva puta

U petak, 18. veljače s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek održat će koncert u sklopu Koncertnog ciklusa grada.

Koncertni repertoar ponudit će klavirska djela ruskog skladatelja Nikolaja Medtnera, ali i tri skladbe Franza Liszta. Poznato je da Lisztova djela za klavir pomiču umijeće pijanista do krajnjih granica mogućnosti izvođenja. Zahtjevna i izazovna za pijaniste, ali posve očaravajuća za slušatelje, nagovještaju prekrasnu koncertnu večer u Kulturnom centru Osijek.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, uz predočenje COVID potvrde na ulazu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s