Kreativno stvaranje u GISKO-u: lutke od papira

Mathilda Hengl, nekadašnja vlasnice kuće Gillming u kojoj je Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek već dugi niz godina smještena, bila je modna ikona svoga vremena, što je potaknulo na ideju izrade papirnate lutkice inspirirane njenim osobnim fotografijama i modnim ilustracijama u novinama s početka prošlog stoljeća.

Tu zamisao realizirala je Goranka Stanić, profesorica stručnih predmeta u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku te su u GISKO-u na svoju mrežnu stranicu, kao jedan od elemenata zabavnog sadržaja, postavili Thildin modni ormar.

Budući da su lutke od papira pobudile zainteresiranost korisnika Knjižnice, u GISKO-u su odlučili, u suradnji Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek sa spomenutom profesoricom, organizirati radionice na kojima će upravo na taj način oživljavati likove iz svijeta knjiga.

Na radionici koja će se održati u utorak, 1. veljače od 17:30 do 19 sati otkrivat će se kako mladi čitatelji doživljavaju Snježnu kraljicu, istražiti bi li Grinch uvijek trebao biti odjeven u zeleno, osmisliti neke nove načine kreiranja Olafa  ili utjeloviti kojeg drugog lika iz “zimskih” priča.

Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno je prijaviti sudjelovanje na broj telefona Odjela za rad s djecom i mladima: 211 472.

Više informacija može se dobiti:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s