Lipin tradicionalni božićni koncert

Hrvatsko pjevačko društvo Lipa svoj će božićni koncert održati u Kulturnom centru Osijek u četvrtak, 23. prosinca s početkom u 20 sati.

Koncert će otvoriti Dječji zbor (koji u okviru Društva djeluje od 2018.) pod vodstvom dirigentice Marijane Matijević, a u nastavku će se stariji lipaši pod dirigentskim vodstvom Valerije Fischbach predstaviti s 20-ak lijepih adventskih i božićnih pjesama na osam svjetskih jezika. Zborske nastupe obogatit će više solističkih dionica samih lipaša.
Klavirsku pratnju u pojedinim skladbama izvest će Igor Rončević, a solo na violončelu Jakov Kunjko. Ritam na cajonu upotpunit će Mateo Grigić, dok su posebni gosti članice bubnjarske skupine RitmOS.

Tradicija božićnih koncerata Lipe traje još od 1993. godine, a prekinuta je prošle godine zbog pandemije. No, ove, 2021. godine, tradicija Lipinih koncerata se nastavlja, s istim žarom, ali na novoj lokaciji – u Velikoj dvorani Kulturnog centra Osijek.

Koncert je humanitarnog karaktera,a prilozi će se ove godine donirati Dječjoj oftalmologiji Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Ulaz na concert je slobodan uz obaveznu prijavu na: info@kulturni-centar.hr

Osobe starije od 16 godina koje dolaze na koncert moraju imati važeće COVID potvrde i maske.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s