Hommage Franji Krežmi u njegovom rodnom gradu

U utorak, 14. prosinca s početkom u 19 sati u Kulturnom centru Osijek priznata hrvatska mezzosopranistica Nataša Antoniazzo i pijanistica Mia Elezović premijerno će u Osijeku odžati koncert s programom pjesama slavnog osječanina – Franje Krežme.

Franjo Krežma poznat je kao violinski virtuoz, a njegovo glazbeno umijeće i izvanserijski talent iz Osijeka ga je odveo na svjetske pozornice.

Manje je poznato da se na proputovanjima između svojih međunarodnih gostovanja bavio i skladanjem. Iako se skladateljstvom bavio uz uspješnu svjetsku karijeru violinista, njemački kritičari uspoređivali su njegove pjesme s onima Roberta Schumanna, a o njegovom skladateljskom talentu još više govori i činjenica da je većinu svojih pjesama skladao između 14. i 17. godine života.

Mezzosopranistica Nataša Antoniazzo i pijanistica Mia Elezović održat će koncert s programom pjesmama Franje Krežme, koje će prvi put biti predstavljene u Osijeku, Krežminom rodnom gradu. Bit će to ujedno i predstavljanje projekta pod nazivom „Franjo Krežma solopjesme“, izdanih 2020.g u notnom izdanju udruge Hilarion, a koje je uredila sama Nataša Antoniazzo, kao i CD nosača zvuka „Franjo Krežma Lieder” koji je izdala njemačka diskografska kuća Bella Musica Edition/ Antes Edition sa svjetskom distribucijom Naxosa, s izvođačima Natašom Antoniazzo, mezzosopran i Mijom Elezović na glasoviru.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s