Adventiranje od 2. do 25. prosinca

Još je prošle godine, zbog epidemioloških mjera uslijed pandemije koronavirusom, osmišljena koncepcija prema kojoj advent “nije stajanje nego kretnja, i nije mjesto nego šetnja”.

Ove se godine nastavlja odgovorna politika i koncept šetnje različitim lokacijama, ali će advent biti značajno obogaćen novim skrivenim lokacijama i ponudom obrtnika i ugostitelja koja je lani izostala.

Organizatori Adventiranja u Osijeku – Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, ove su godine fokusirani na disperziranost kao važan faktor adventskog programa, a to znači kako je osječko Adventiranje modularno i spremno na sve epidemiološke opcije i sigurno neće biti otkazano ni pod kojim uvjetima.

Prva adventska svijeća zapaljena je 28. studenog, a kako Osijek ima rođendan početkom prosinca, adventsko šarenilo bit će dio svečanog programa za Dan Grada, u četvrtak, 2. prosinca, u večernjim satima.

Osijek će zasvijetliti u blagdanskom ruhu i izmamiti prve šetače na ulice.

Uz prepoznatljivo tradicionalni božićni tramvaj i raskošna svijetla Kaleidoskopa, put Adventiranja nastavit će se poznatim stazama od Kapucinske ulice, Sakuntala parka do Perivoja Kralja Tomislava koji je lani bio najposjećenija lokacija i zbog toga će ove godine biti osnažen dodatnom ugostiteljskom ponudom i glazbenim programskim sadržajima na mini pozornicama.

Nova lokacija na adventerskoj mapi je Kulturni centar gdje će uz božićno kino i raznoliki božićni program, posebna točka adventske šetnje biti i Zimski vidikovac na krovu Kulturnog centra.

Muzej likovnih umjetnosti otvorit će vrata svoga dvorišta za sve ovogodišnje šetače, a klizalište Sokol ponovno će obogatiti zimske radosti.

Uz adventsku ponudu na ključnim lokacijama Adventiranja, veliki broj ugostitelja uključit će se u adventsku čaroliju s ponudom na terasama svojih objekata. Mirisi i okusi blagdanske trpeze ove godine neće izostati.

Posebno iznenađenje sredinom prosinca bit će zanimljiva atrakcija – Ferris wheel, rotirajući kotač kojeg imaju sve velike europske i svjetske metropole.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s