Klasična djela na klasičnoj harmonici

Kako zvuče klasična djela J. S. Bacha ili A. Piazzolle odsvirana na klasičnoj harmonici, provjerite u četvrtak, 25. studenoga u 20 sati u Koncertnom ciklusu grada u izvedbi uglednog hrvatskog harmonikaša Dražena Košmerla.


Koncertni ciklus grada nastavlja u Osijek dovoditi vrhunske glazbenike, majstore svog zanata, a upravo je takav Dražen Košmerl, nagrađivani hrvatski harmonikaš i istaknuti pedagog koji je svojim djelovanjem kao solist, komorni glazbenik, profesor i dekan Muzičke akademije u Puil, pridonio popularizaciji ovog instrumenta, kako u hrvatskoj klasičnoj glazbi, tako i u hrvatskom klasičnom glazbenom obrazovanju.

U četvrtak, 25.11. s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncertom Dražena Košmerla nastavlja se Koncertni ciklus grada.

U godini smo u kojoj cijeli svijet obilježava 100-godišnjicu rođenja velikog argentinskog skladatelja Astora Piazzolle, vjerojatno najznačajnije ličnosti u povijesti Tanga, koji je ovu popularnu narodnu glazbu/ ples, uzdigao u sofisticirani oblik visoke umjetnosti. Manje je poznato da je ovaj skladatelj i virtuoz na harmonici, skladao brojna djela upravo za svoj instrumet pa je u harmonikaškom repertoaru vrlo rado izvođen.

Koncertni repertoar predstavit će i izvedbe djela J. S. Bacha, zatim ukrajinskog skladatelja Vladimira Runčaka, ali i suvremenih hrvatskih skladatelja koji skladaju za harmoniku: Davora Bobića i Massima Brajkovića.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde na ulazu i bez prethodne najave.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s