13. Europska noć kazališta

I ove godine Dječje kazalište Branka Mihaljevića sudjeluje u Europskoj noći kazališta, 20. studenoga 2021. i to dvama programima za mališane: radionicom „Kuća luda“ i predstavom „Kako je Temnava dobila dan“.

Besplatna radionica „Kuća luda“ bit će održana u baletnoj dvorani s početkom u 17 sati, broj mališana ograničen je na 20 polaznika, a voditeljica je Iva Smoljan.

“Kuća luda” oslanja se na činjenicu da svaka puna kuća obiluje nizom raznih raspoloženja koja često ne znamo izraziti. Od onih ugodnih u koje se toplo ušuškamo do onih nepodnošljivih. Na radionici će se uz pomoć tekstura i boja krpica (patchwork) prikazati kakva je to kuća. Tehnika koju će djeca naučiti i koristiti je kolaž od krpica. Koristit će se otpatci materijala, odbačeni i davno zaboravljeni kartoni i puno ljubavi koja će biti uložena u igru. Nakon što izrade “Kuću ludu”, zaigrat će i “Kuću ludu” kroz ples.

Za sudjelovanje u radionici potrebno se predbilježiti na adresu elektroničke pošte marketing@djecje-kazaliste.hr.

Predstava „Kako je Temnava dobila dan“ uspješnica je ovogodišnjeg Osječkoga ljeta kulture nastala prema tekstu Dubravka Jelačića Bužimskog u režiji Jasmina Novljakovića. Prema predaji, nakon što je Svarun stvorio svijet, poželio ga je nastaniti bićima sličnima sebi i svojoj ženi. Od stabala je stvorio prve ljude, od hrasta čovjeka, a od lipe ženu. Sveprisutna legenda u mnogim mitologijama o bogu koji donosi Svjetlo ljudima osnova je i naše priče. „Kako je Temnava dobila dan“ vodi nas u priču o vječnoj borbi Dobra i Zla u kojoj svjetlost ipak stiže do ljudi.

Besplatne ulaznice za predstavu mogu se podići na blagajni Kazališta, rezevirati na 501-485 ili elektroničkom poštom na marketing@djecje-kazaliste.hr.

Prema važećoj odluci Stožera Civilne zaštite RH ulazak u kazališne dvorane za sve posjetitelje starije od 16 godina moguć je isključivo uz EU digitalnu Covid potvrdu.

Zbog velikog zanimanja i obveze kontroliranja Covid potvrda iz Kazališta poručuju gledateljima da rezervirane ulaznice podignu najkasnije pola sata uoči izvedbe na blagajni kazališta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s