Koncertni ciklus grada – Petrit Çeku

Koncertni ciklus grada nastavlja uspješni niz i pred osječku publiku dovodi i spaja vrhunske instrumentaliste i glazbenike.

Nakon Varaždinskog komornog orkestra, Hrvatskog baroknog ansambla i Zagrebačkih solista, u Osijeku će prvi put nastupiti hrvatsko-kosovski gitaristički virtuoz PETRIT ÇEKU.

Ovaj princ gitare iz Prizrena, izdanak cijenjene i glasovite zagrebačke škole gitare i klase profesora Darka Petrinjaka, privatno nenametljiv, discipliniran i duboko uronjen u svoj osebujni glazbeni svijet, na (svjetskim) pozornicama pretvara se u solista koji publiku, jednako nenametljivo i polagano uvodi u nezamislivu čaroliju svoje interpretacije.


Petrit Çeku jednom je izjavio da su njegova dva idola Mozart i Pogorelić: „ S jednim i s drugim provodio sam sate i dane, a da bih mu bio bliže, Pogoreliću sam na koncertu (u Lisinskom) listao partituru.“

Nekoliko godina kasnije, do zadnjeg mjesta Petrit Çeku napunio je Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog sa stajaćim ovacijama, što dovoljno govori o izvedbama ovog mladog umjetnika. Dobitnik je svih važnih nagrada za mlade glazbenike – Nagrade „Mladi glazbenik godine“ Zagrebačke filharmonije, „Ivo Vuljević“ Hrvatske glazbene mladeži, „Ferdo Livadić“ Samoborske glazbene jeseni, devet prvih nagrada na internacionalnim gitarskim natjecanjima…. Nastupio je kao solist uz mnoge simfonijske orkestre te surađivao s glazbenim velikanima.

Ove subote, 6. studenog koncert će s početkom u 20 sati održati u Kulturnom centru Osijek.Ulaz na koncert je SLOBODAN, bez prethodne najave putem e-maila ili telefona, ali isključivo uz predočenje COVID potvrde.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s