Zagrebački solisti u Kulturnom centru

Zagrebački solisti, renomirani hrvatski ansambl s šest desetljeća dugom tradicijom postojanja i vrhunskih izvedbi, održat će koncert u sklopu Koncertnog ciklusa grada u srijedu, 3. studenoga 2021. u Kulturnom centru Osijek s početkom u 20 sati.


67 godina postojanja, gotovo 4.000 koncerata na svim kontinentima, više od 70 nosača zvuka, stalna, i zavidna razina kvalitete muziciranja, brojni sjajni glazbenici koji su kroz vrijeme činili, oblikovali i doprinijeli statusu koji ovaj ansambl ima danas – sve su to Zagrebački solisti!


Koncertni ciklus grada nastavlja svoj sjajni niz koncertom ovog renomiranog hrvatskog ansambla klasične glazbe osnovanog davne 1953. godine pod umjetničkim vodstvom glasovitog violončelista Antonija Janigra. Od tad, pa sve dosad, dakle više od šest desetljeća, Zagrebački solisti zadržavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, a koju redovito prezentiraju na prestižnim svjetskim pozornicama.


Na koncertu u Osijeku izvest će Mozartovu Koncertantnu simfoniju u Es duru za violinu, violu i gudače uz solističku izvedbu koncertnog majstora ansambla Sretena Krstića i violista Hrvoja Phillipsa te Simfoniju u d-molu talijanskog skladatelja i violončelističkog virtuoza Luigija Boccherinija.


Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu najavu na e-mail: info@kulturni-centar.hr.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s