Mirovni aktivizam devedesetih i danas

Otvorenje izložbe, u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava i DKolektiva, je u Kulturnom centru Osijek, 22. listopada 2021. godine u 19 sati.


Što nam znači mir danas, 30 godina nakon začetka mirovnog aktivizma? Misli i perspektive o ovom i sličnim pitanjima možete pogledati na izložbi “Mirovni aktivizam devedesetih i danas”.

Kroz fotografije i izjave članica i članova Antiratne kampanje Hrvatske te aktivistkinja i aktivista rođenih nakon razdoblja devedesetih, izložba omogućuje razmjenu iskustava dvaju generacija mirovnih aktivistkinja i aktivista.

Na eksponatima izložbe kao i u svakodnevnom djelovanju, ove dvije grupe vode dijalog o nasljeđu mirovnog i antiratnog aktivizma devedesetih, mogućnostima neformalnog obrazovanja, mirovnim metodama i vještinama, mirovnom radu u političkoj areni, potencijalu dijaloga i mirnog rješavanja sukoba te motivaciji za mirovnjački doprinos.

Izložbu organiziraju Inicijativa mladih za ljudska prava i DKolektiv kako bi sačuvali sjećanje na one među nama koji su u najteža vremena aktivno i predano nastojali sačuvati i održati mir, ukazali na kontinuitet mirovnog rada od devedesetih do danas, prepoznali sličnosti i razlike u poimanju mirovnog doprinosa tijekom i nakon ratova među generacijama te inspirirali na aktivan doprinos društva i pojedinaca u čuvanju i stvaranju mira.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 29. listopada 2021.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s