Prvi put u Osijeku: Glazbena tribina

Glazbena tribina u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa održava se od 1963. godine, a ove će se godine po prvi put održati u Osijeku.


Od 18. do 20. listopada Osijek će biti domaćin 58. po redu festivala koji promiče suvremenu glazbu, a posebice stvaralaštvo hrvatskih autora.

Glazbena tribina mjesto je rezervirano za skladatelje, muzikologe, glazbene teoretičare, ansamble, soliste i orkestre; to je mjesto praizvedbi i izvedbi, diskusija i polemika, ali prije svega mjesto gdje se hrvatski umjetnici povezuju i gdje se predstavlja scena suvremene glazbe.

Ove godine Glazbena tribina pod vodstvom umjetničkog ravnatelja Tibora Szirovicze, naglasak stavlja na tradicijske instrumente u suvremenom glazbenome okruženju – prije svega će biti riječ o tamburi, a tu je tematsku odrednicu potaknulo upravo preseljenje Glazbene tribine u matičnu regiju tamburaške glazbe – Slavoniju.

Bit će tu s nastupi Tamburaškog orkestra HRT-a, tamburaških ansambala iz Osijeka i Zagreba, dua Hojsak&Novosel, a program će zaokružiti koncerti Zagrebačkog kvarteta, Cantus Ansambla te novosadskog trubača Nenada Markovića. Sve to bit će nadopunjeno tradicionalnim razgovornim formatima.

Tribina će se održati na nekoliko lokacija – Kulturnom centru Osijek, Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, Arheološkom muzeju, te Barutani.

Program Glazbene tribine pogledajte OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s