Otvoreni četvrtak s Daliborom Matanićem

U četvrtak, 14. listopada 2021. u 18 sati održat će se svečano otvorenje desetog ciklusa Otvorenog četvrtka.

Otvorenje će se održati u dvorištu Knjižnice Filozofskog fakulteta Osijek (Školska ulica 4), a u slučaju lošeg vremena održat će se u svečanoj dvorani (soba broj 60, II. kat) Filozofskog fakulteta Osijek.

U sklopu otvorenja dr. sc. Luka Pejić održat će razgovor o filmu i društvu s poznatim redateljem Daliborom Matanićem.

Dalibor Matanić diplomirao je filmsku i TV-režiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Redatelj je, scenarist i koscenarist brojnih međunarodno nagrađivanih dugometražnih i kratkometražnih igranih filmova. Član je Europske filmske akademije i dobitnik niza nagrada, poput Velike zlatne arene na Pulskom festivalu te nagrade stručnog žirija na Filmskom festivalu u Cannesu.

Matanićev filmski opus uključuje filmove kao što su Blagajnica hoće ići na more (2000.), Fine mrtve djevojke (2002.), Kino Lika (2008.) i Zvizdan (2015.). Serija Novine, koju je također režirao, prva je dramska serija na hrvatskom jeziku koja se emitira na Netflixu.

Događanje je otvoreno za javnost, ali zbog trenutne epidemiološke situacije broj je posjetitelja ograničen na 100, te je potrebno pridržavati se aktualnih epidemioloških mjera. Zbog toga se mole svi zainteresirani da dođu nešto ranije kako bi mogli prisustvovati otvorenju.

Predavanje će se prenositi i preko YouTube-kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s