Samostalna izložba Gorana Fruka

Muzej likovnih umjetnosti poziva na otvorenje samostalne izložbe Gorana Fruka “Kako su Frukovi radovi nastavili živjeti” u četvrtak, 14. listopada 2021. u 19 sati.

Izložba je posvećena te potaknuta donacijom devet slika Gorana Fruka, poklonjenih Muzeju likovnih umjetnosti od strane umjetnikove majke 2018. godine, i koncepcijski je dio opširnijeg izložbenog projekta Akvizicije 2016. – ’21.

Uz poklonjena djela, izložba se također sastoji od radova posuđenih iz obitelji umjetnika te pruža uvid u Frukovo stvaralaštvo u kontekstu pluralizma ranog postmodernističkog razdoblja i post-konceptualne umjetničke prakse 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća.

Umjetnikovo eksperimentiranje materijalima i tehnikama, na granicama percepcije slike i slikovnosti, u Frukovom se radu manifestira kao istraživanje granica platna kao ultimativnog umjetničkog objekta.

Uz uvid u Frukove slikarske domete, izložba je također posvećena nastavku života umjetničkog djela i nakon smrti samog autora – u ovom slučaju prvenstveno kroz zalaganje i brižno čuvanje Frukove ostavštine od strane njegove majke Đurđe Sučević Fruk za vrijeme njena života.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s