Esencija intermedijaliteta – Hikos Mash – up


U sklopu Intermedijalnog festivala književnosti PUnKt u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu i Filozofskog fakulteta u Osijeku, Muzej likovnih umjetnosti će od 7. do 11. listopada 2021. ustupiti izložbeni prostor izložbi “Esencija intermedijaliteta – Hikos Mash – up, konvergacija, polilog i teorijska misao”.

Otvorenje izložbe je 7. listopada 2021. u 17 sati. Izložba je sadržajem ukupna produkcija znanstvenoistraživačkog projekta Medijski subjekt pjesništva, književne kritike i znanosti i ujedno njegov najvidljiviji diseminacijski žanr.

Projekt je ugovorenom datacijom trajao od 2013. do 2014., pod financijskim pokroviteljstvom Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i najvećim dijelom u suradnji sa studentskom skupinom Hikos Mash-up, nazvanom prema tri simultano aktivna identifikacijska parametra – prema njihovoj zajedničkoj adresi, prema metodološko-predmetnoj konvergenciji njihove produkcije, ali i individualnih (meta)jezika te prema mashup-kulturi kao kontekstualnom generatoru proizašlom iz povijesnoavangardnih bricolagea, kulturi u kojoj je pseudonimno autorstvo, kako veli John Shiga, identitetna norma, dok se o strukturnoj teoretičari mash-up-kulture pozivaju na opise Dicka Hebdigea koji spominje kolažnu tehniku, antagonističke izvore i stilsku heterogenost (punk-estetike). Iako je projekt ugovornim propisima okončan 2014., on je nastavio trajati kroz niz kasnijih intermedijalnih istraživanja kojima je književnost redovito ili polazišnom matricom, ili primarnom usporednicom.

Epilog je projekta troautorska znanstvena knjiga Osječka mediostilistika (2020.) komponirana u tri konceptualne reverzibilno perspektivirane studije koje teorijskim glasovima različitoga vremenskog registra polilogiziraju o književnosti, filmu i noise-kultur

Cijeli program Intermedijalnog festivala književnosti PUnKt možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s