PUnKt – Intermedijalni festival književnosti

Od ove se godine Osijek, ponajprije zahvaljujući osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, Filozofskom fakultetu Osijek i Gradu Osijeku, priključuje gradovima koji imaju svoje književne festivale.

Intermedijalni festival književnosti PUnKt premijerno će izdanje imati od 7. do 14. listopada 2021. Sama srž festivala je prezentiranje književnosti kroz druge umjetnosti.

Opsežni program PUnKt-a (P – Panonija, U – Umjetnost, n – novi mediji, K – Književnost, t – teorija) koncipiran je u četiri cjeline: teorijski punk (tribine i okrugli stolovi), interpretacije (umjetničke obrade književnih djela), artestiranje (razgovori s umjetnicima o umjetnosti) i recepcije (razgovori s interpretiranim književnicima).

Jednotjedni program PUnKt-a održavat će se na više lokacija – Akademiji za umjetnost i kulturu, Kulturnom centru Osijek, Atelier baru, Muzeju likovnih umjetnosti, Galeriji Knifer i Hrvatskom narodnom kazalištu.

Ovaj je festival osmišljen kao poligon za umjetničku, intelektualnu, organizacijsku i stručnu afirmaciju studenata koji su uključeni u logistiku, organizaciju, modeliranje samih događaja, PR aktivnosti…

Kompletan program festivala možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s