Carmina Burana otvara festival Artomanija

Festival Artomania osmišljen je kao putokaz prema Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku koja je svojevrsna utopijska zajednica na osječkom kampusu gdje se obrazuju i odgajaju upravo umjetnici koji stvaraju umjetnost i kulturu s novom, svježom, vizijom realnosti.

Festival Artomania održat će se od 21. do 26. rujna 2021. godine na različitim lokacijama u gradu koje su uvijek bile dio naše kulture. Festival započinje predprogramom koji će trajati 21. i 22. rujna 2021., tijekom kojeg svi zainteresirani mogu sudjelovati na dvije kreativne radionice.

Festival će se otvoriti izvedbom jednog od najpoznatijih djela zborske literature – Carmina Burana Carla Orffa – u četvrtak, 23. rujna u 20 sati u dvorištu Stare Pekare.

Djelo će biti izvedeno kao rezultat prekogranične suradnje između Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta u Pečuhu, Fakulteta za glazbu i vizualne umjetnosti. Osječka izvedba dio je projekta “CHOIR” sufinanciranog u sklopu Interreg V-A programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. U izvedbi sudjeluju Pjevački zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (zborovođa: dr. Antoaneta Radočaj-Jerković), Pjevački zbor Sveučilišta u Pečuhu (zborovođa dr. Tamas Lakner), solisti: Anja Papa, sopran, Stevan Karanac, tenor i Szabolcs Bognár, bariton, Szabolcs Balásy, klavir i Krisztián Horváth, klavir te udaraljkaški ansambl Panonske filharmonije. Dirigent je prof. dr. Tamás Lakner, dobitnik prestižne mađarske Liszt nagrade za postignuća u kulturi i umjetnosti.

Osječka izvedba, realizirana u suradnji s Kulturnim centrom, prva je u nizu koncerata, koji se već 24. rujna nastavlja u Villanyju u sklopu 25. međunarodnog vinskog festivala te 25. rujna u Pečuhu u poznatoj koncertnoj dvorani Kodaly centar.Ulaz na sve programe u okviru Artomanije je besplatan, do popunjenja mjesta u skladu s epidemiološkim mjerama.

Ulaz na koncert je slobodan do popunjena sjedećih mjesta. Rezervacije mjesta nisu moguće.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s