MLU: Predstavljanje kataloga Istočni grijeh

Predstavljanje kataloga Istočni grijeh (East of Eden) održat će se 15. rujna u 18 sati u Muzeju likovnih umjetnosti.


U Muzeju likovnih umjetnosti već dvije godine intenzivno se priprema izložbeni projekt koji obuhvaća opširan teorijski pogled na pripadnike mlađe i srednje generacije umjetnika i umjetnica aktivnih u Osijeku zadnja dva desetljeća.

PRVA Istočni grijeh prva je takva izložba u planiranom nizu u produkciji MLU-a.

U postavu koji se prostire po cijelom prvom katu muzeja predstavljaju se radovi čak sedmero autora/ica: Mirana Blažeka, Roberta Fišera, Vladimira Freliha, Josipa Kaniže, Ane Petrović, Zlatka Kozine i Domagoja Sušca.
Kustosica je Valentina Radoš(MLU), uz Blaženku Pericu, povjesničarka umjetnosti i docentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Idejnu koncepciju izložbe potpisuje Vladimir Frelih, izv. prof. art. na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, a s autorskim tekstovima u katalogu sudjeluju (također s Akademije u Osijeku) Krešimir Purgar, izvanredni profesor te Igor Loinjak, asistent.

Promocija kataloga održat će se u Muzeju likovnih umjetnosti, u srijedu 15. rujna s početkom u 18 sati. Govorit će autori tekstova; dr. sc. Blaženka Perica, dr. sc. Krešimir Purgar, Igor Loinjak, Vladimir Frelih te kustosica Valentina Radoš. Nakon predstavljanja bit će organizirano vodstvo po izložbi u pratnji dr. sc. Krešimira Purgara.

Izložba je financirana sredstvima Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Ministarstva kulture i medija RH, uz podršku Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Istočni grijeh je moguće pogledati u MLU do 19. rujna 2021

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s