Mjesec židovske kulture

Židovska općina Osijek u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Republici Hrvatskoj i brojnim suradnicima, organizira Mjesec židovske kulture, od petka 3. rujna sve do subote 25. rujna 2021.

Manifestacija je nastala od Europskog dana židovske kulture (EDJC) koji Židovska općina Osijek obilježava već 20 godina.

BOGAT PROGRAM Ove godine posjetitelje očekuju predavanja, koncerti, kazališne predstave, projekcije filmova, otvorenja izložbi, promocije knjiga, književne večeri, organizirane šetnje gradom te razne radionice i sportska natjecanja.

Cijeli program Mjeseca židovske kulture možete pronaći OVDJE.

Besplatne projekcije filmova održavat će se u kinu Urania – već u ovu subotu 4. rujna s početkom u 19,30 sati prikazuje se socijalna drama “Doubtful” koja je osvojila tri važne nagrade za najbolji debitantski film, za najbolju kameru i za perspektivnog mladog glumca na Jerusalem film festivalu 2017. godine, a koja govori o mladom scenaristu i pjesniku Assiju, koji odrađujući dobrotvornu službu u pustinjskom gradu na jugu Izraela, u radu s delinkventima shvaća da su oni najmanje prilagodljivi upravo i najzahvalniji učenici.

U subotu 25. rujna s početkom u 19,30 sati projekcija je komedije Oprost (Forgiveness) iz 2019. koja govori o dugogodišnjim prijateljima Shaulu i Nissanu koji pokušavaju nastaviti život nakon neuspjele pljačke banke na jugu Izraela, u blizini Gaze, gdje opkoljeni građani žive pod stalnom prijetnjom raketa.

Ulaz je slobodan na sve događaje u sklopu programa Mjeseca židovske kulture.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s