Počinje manifestacija “U gostima”

“U gostima” je naziv trodnevne manifestacije koja će se od 30. srpnja do 1. kolovoza održavati u Osijeku oko prostora Kulturnog centra Osijek koji će postati mjesto kreativnih susreta mladih iz Hrvatske i Europe, realiziran kroz niz radionica, predstava, glazbenih i scenskih događanja interkulturalnog karaktera.


MLADI Slike pustih gradskih ulica tipične za kraj srpnja, ove godine zamijenit će vreva mladih koji u Osijek stižu iz Portugala, Španjolske, Italije, Finske, Rumunjske, Mađarske i Hrvatske.


Naučiti plesati korake izvornog somalijskog plesa, „upisati“ tanhut u listu svojih vještina, savladati osnove nekog zavodljivog španjolskog plesa, isprobati bodypercussion, znati crtati (neizbrisive tragove) kanom, ponijeti kući svoje ime ispisano kaligrafijom, utkati svoj predmet i kulturno nasljeđe starom tkalačkom tehnikom u veliki tkalački okvir i dati svoj osobni touch – sve to dio je trodnevne manifestacije koju supotpisuju Udruga Breza, Udruga Kreaktiva i Kulturni centar Osijek.


Udruga Breza svojim će gostima/mladima iz inozemstva zajedno s Udruga Kreaktiva i njihovima mladima prepustiti vođenje radionica plesa, crtanja, tkanja, pjevanja i drugih vještina, ali i prezentiranja osobitosti zemlje iz koje dolaze kako bi simbolički i stvarno, nastavili stvarati veze međusobnih odnosa i spajanja puteva promišljajući na održivi način.


DOMAĆIN Kulturni centar Osijek bit će domaćin Europskih dramskih susreta, a koji će kroz program radionica i putem videolinka s vršnjacima – kazalištarcima u drugim zemljama, pod vodstvom europskih dramskih stručnjaka, učiti i razmjenjivati iskustva u dramskom i kazališnom radu.

Ova će se manifestacija održati uz pridržavanje epidemioloških mjera i u skladu s njima.

SREDIŠTE Kroz tri dana, 30.7., 31.7. i 1.8., Kulturni centar Osijek i Grad Osijek, uz podršku Turističke zajednice grada Osijeka i Osječko-baranjske županije bit će središte događanja i multikulturalnog povezivanja, ali i prilika da ovi mladi ljudi, u sinergiji s građanima Osijeka, upoznaju zanimljivi ritam osječkih ulica.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s