Počinje Osječko ljeto kulture!

Grad Osijek nositelj je organizacije i produkcije najveće kulturne manifestacije u istočnoj Hrvatskoj, Osječkog ljeta kulture, koja svojim građanima od 2000. godine nudi kvalitetne kulturne programe. Ovogodišnje Osječko ljeto kulture počinje 29. lipnja, a završava 13. srpnja 2021. godine.

Dvadeset godina najraznovrsnijih izvedbi, performansa, glazbenih večeri, izložbi i predstava najbolji su pokazatelj kako je Osječko ljeto kulture apsolutni kulturni brend Grada Osijeka, a ovogodišnji program dokazat će kako kultura i umjetnost savršeno idu uz grad na Dravi.

U dvotjednoj manifestaciji planirano je čak 53 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene, koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti. Program Osječkog ljeta kulture donosi visokokvalitetne programe iz područja kazališne, glazbene i koncertne, plesne, književne, likovne, novomedijske te filmske kulture, a na ovogodišnjemu OLJK-u bit će čak 8 premijernih naslova.

BESPLATNI PROGRAMI Grad je za ovu prigodu osigurao sredstva u iznosu od 1.281.700,00 kn kako bi svi programi za posjetitelje bili potpuno besplatni.

Osječko ljeto kulture 2021. svečano će se otvoriti svjetskom praizvedbom – Koncertom za glasovir i simfonijski orkestar „Esseker“ Davora Bobića u izvedbi Hrvatskog komornog orkestra i solista Konstantina Krasnitskog na glasoviru.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE Pridržavajući se svih važećih epidemioloških mjera, ispred glavne pozornice osigurano je 300-tinjak sjedećih mjesta, a na ulazu će se kao i prošle godine, mjeriti temperatura.

Cjelokupni program dostupan je ovdje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s