Virtualno predavanje “Gender and Punishment: Female Criminality in the 19th Century”

U srijedu, 31. ožujka 2021. godine s početkom u 13.00 sati održat će se virtualno predavanje putem Zoom aplikacije pod nazivom “Gender and Punishment: Female Criminality in the 19th Century”, a u sklopu programa She: Women’s Empowerment American Cornera Osijek.

NA ENGLESKOM JEZIKU Predavanje će na engleskom jeziku održati dr. sc. Luka Pejić, asistent na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Osijek. Predavanje je namijenjeno srednjoškolcima i studentima, ali pozvani su svi zainteresirani sudionici.

Predavanju je moguće pristupiti poveznicom za Zoom sastanak.

Luka Pejić rođen je 1987. u Osijeku, gdje je završio diplomski studij povijesti i engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu. Zaposlen je kao asistent na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Osijeku. Godine 2019. doktorirao je na poslijediplomskom doktorskom studiju moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njegovi znanstveno-istraživački interesi odnose se prije svega na socijalnu povijest te modernizacijske procese i industrijalizaciju kasnog 19. i ranog 20. stoljeća. Autor je knjige Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj – fragmenti subverzije (2016.).

Više informacija može se dobiti na:

e-mailamerican.corner@gskos.hr

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s