Predavanje “Apstrakcija za početnike (i napredne)”

Muzej likovnih umjetnosti poziva sve zainteresirane na predavanje “Apstrakcija za početnike (i napredne)” koje će održati predsjednik Ocjenjivačkog suda 27. slavonskog bijenala, dr. sc. Krešimir Purgar 2. ožujka s početkom u 18 sati u Muzeju likovnih umjetnosti.

Predavanje će se održati u Muzeju likovnih umjetnosti, uz prijenos uživo na Facebook stranici Muzeja likovnih umjetnosti za sve zainteresirane koji ne budu u mogućnosti pridružiti se u Muzeju. Kako bi se osigurale potrebne mjere socijalne distance i zadovoljile epidemiološke preporuke, broj prisutnih osoba na predavanju u Muzeju bit će ograničen.

PRIJAVE Iz tog razloga mole se zainteresirani da se prijave putem Facebook stranice Muzeja likovnih umjetnosti, putem e-maila katica.kaniza@mlu.hr ili telefonski na 031/251-280. Nakon što se popune sva mjesta, prijave se zatvaraju, o čemu će obavijestiti na društvenim mrežama Muzeja.


U ovom predavanju će dr. sc. Krešimir Purgar, profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, upoznati zainteresiranu publiku s temeljnim problemima razumijevanja apstraktne umjetnosti. Razmotrit će se neki uvriježeni modeli tumačenja apstrakcije i pokušati odgovoriti na pitanje što se krije iza često neproničnih nakupina boje i volumena. Pokazat će da je tzv. ne-predmetnoj umjetnosti moguće pristupiti na više načina, od kojih svaki nudi jedno od mogućih rješenja, no niti jedno od njih nije samo za sebe dovoljno ukoliko doista želimo razumjeti djela Kazimira Maljeviča, Jacksona Pollocka, Donalda Judda, Julija Knifera i drugih radikalno apstraktnih umjetnika.Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s