Zeko, Zriko i Janje za 90. rođendan B. Mihaljevića

Dječje kazalište Branka Mihaljevića simbolično će, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera obilježiti 90. rođendan skladatelja, književnika i novinara Branka Mihaljevića čije ime kazalište i nosi.

Sutra će, 19. siječnja, u jutarnjim satima odigrati predstavu Zeko, Zriko i Janje obnovljenu krajem prošle godine.

VIŠE OD 6 DESETLJEĆA Riječ je o predstavi koja je na repertoaru kazališta od 1958. te se izvodi već više od šest desetljeća u različitim glumačkim podjelama, različitim scenografskim, kostimografskim i lutkarskim rješenjima. 

Branko Mihaljević u svojim je predstavama nastojao na zanimljiv način sačuvati i prenijeti dio narodne baštine, što običaja i melodija, što uzrečica i doskočica. Svevremenski mjuzikl “Zeko, Zriko i Janje” koji oduševljeno gledaju sva djeca bez obzira na godine, koji je izveden nebrojeno mnogo puta te ga pamte generacije gledatelja, a izvode generacije glumaca, postao je zaštitni znak Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Ova priča o prijateljstvu, nesebičnoj pomoći, nevjerojatnoj hrabrosti i odanosti, a iz kazališta kažu da nikad neće sići s njihove pozornice.

ZEKO I POTOČIĆ Najemotivnija pjesmica ikad nastala, koju svi znaju otpjevati iako ne znaju svi tko joj je autor, dio je te predstave i uvijek dva potoka suza teku iz kazališne dvorane kad glumci i publika zajedno pjevaju skladbu “Zeko i potočić”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s