Izložba “Disneyu u čast i spomen!”

Izložba “Disneyju u čast i spomen!” moći će se pogledati tijekom mjeseca prosinca 2020. godine u radno vrijeme Knjižnice u izložbenim aulama u prizemlju i na katu.

Izložba je organizirana u čast i u spomen čovjeku, koji je uveseljavao generacije djece i odraslih, američkom crtaču i producentu animiranog filma Walteru Eliasu Waltu Disneyju. Disney je nedvojbeno najzaslužniji za popularizaciju crtanog filma u svijetu, a njegovi likovi poput Mickeyja Mousa, Donalda Ducka postali su ikone u mnogim zemljama širom svijeta.

DUGOGODIŠNJE SKUPLJANJE Na izložbi će biti predstavljeni predmeti u vlasništvu kolekcionara i organizatora izložbe Stjepana Kadovića, mag.oec., koji su rezultat dugogodišnjeg prikupljanja Disneyjevih predmeta iz čitavog svijeta.

Kolekcija sadrži  sljedeće eksponate: gumene igračke, mehaničke igračke, vrtne figure, šampone-igračke, štedne kasice, noćne svjetiljke, termofore, filmske plakate i postara te edukativni materijal kao što su: slikovnice, bojanke, zvučne knjige, stripovi i audio-video materijali, kao i ostali proizvodi.

Simbolično, izložba je postavljena upravo u mjesecu u kojem je Disney rođen (5. prosinca 1901. godine), i u kojem je preminuo (15. prosinca 1966. godine). Prosinac je također mjesec blagovanja i darivanja te je prilika djeci da im razgledanje izložbe uveliča predstojeće dane radosti i veselja, kao i odraslima, na način da im probudi uspomene iz djetinjstva i popravi loše raspoloženje u ovom “Korona vremenu”.

MUZEJ IGRAČAKA Svaki je eksponat poseban, zanimljiv i raritetan, a navedena zbirka samo je dio kolekcije budućeg “Muzeja igračaka” u Osijeku, koja će biti dostupna svima onima, koji vole Disneyja i njegove simpatične likove. Probudite svoje uspomene!

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s