Europska noć kina u Uraniji

Creative Europe MEDIA, u suradnji s Europa Cinemas, organizira treće izdanje jedinstvenog događaja s ciljem približavanja Europe građanima, istodobno slaveći bogatstvo europske filmske kulture. European Cinema Night održat će se u više od 70 gradova diljem Europe, a dosegnut će više od 10 000 ljudi među kojima su i gledatelji kina Urania. U četvrtak, 19. studenog, od 20:30 sati možete besplatno pogledati film Corpus Christi – ovogodišnji poljski kandidat za Oscara za najbolji strani film.

Corpus Christi je priča o 20-godišnjem Danielu koji doživljava duhovnu transformaciju tijekom boravka u omladinskom pritvorskom centru, ali ne može postati svećenikom zbog svojeg kriminalnog dosjea. Po dolasku u jedan gradić, spontano se oblači kao svećenik i preuzima mjesnu župu, a dolazak mladog, karizmatičnog propovjednika mijenja lokalnu zajednicu.

U ovoj godini bez presedana, Europska noć kina pružit će sjajnu priliku za istaknuti bitnu ulogu kina u cirkulaciji i vidljivosti europskih filmova, privući publiku da zajedno proslavimo bogatstvo i kulturnu raznolikost europske kinematografije te pružiti priliku za podignuti svijest javnosti o tome kako MEDIA podupire europsku filmsku industriju i kulturu, kao i nezavisna kina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s