I danas na OLJK-u bogat program za velike i male

Pretposljednji dan 20. Osječkog ljeta kulture donosi bogat program – i za odrasle, ali i one najmlađe.

Danas posjetitelje u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića čekaju dva završna ispita studenata glume – Bajka i Osijek Cabaret. Bajku izvode studenti 3. godine preddiplomskog studija Gluma i lutkarstvo. To je bajka o zločestim sestrama, princu, dobroj majci, još boljim sinovima, mudrom i strogom caru i malo čarolije. Predstava počinje u 19 sati.  Osijek Cabaret je predstava je u kojoj glumačke songove iz mjuzikla izvode i glumci i animirane lutke. Predstava počinje u 19.30.

U 19 sati posjetitelje očekuje promocija knjige Zvijezda baruna Beckersa koja će se održati u Muzeju Slavonije. Ugledni povjesničar književnosti i sveučilišni profesor Milovan Tatarin napisao je knjigu o osječkoj Tvrđi, utemeljenu na povijesnim izvorima pri čemu je dio upotpunio fikcionalnim narativima.

IZLOŽBA Vrijeme bez namjere izložba je koja se temelji na izboru umjetnika i radova iz programa Marine Viculin u Gradskim galerijama Osijek. Otvorenje izložbe planirano je za 20 sati u Galeriji Waldinger.

U 21 sat u prostoru Barutane odigrat će se humorna monodrama redatelja Roberta Raponje Jedna od sestara. Sedam različitih žena: mamu, sestre, bake i prijateljice u ovoj humornoj monodrami utjelovljuje jedna glumica – Katica Šubarić.

Večer završava repriznom izvedbom Višnjika u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u 21 sat.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s