Nastavlja se OLJK s premijernom izvedbom drame “Višnjik”

U dvorištu Prehrambeno – tehnološkog fakulteta u Tvrđi u ponedjeljak će, 6. srpnja u 21 sat u sklopu 20. Osječkog ljeta kulture, biti premijerno izvedena drama Antona P. Čehova “Višnjik”. Predstava je nastala u koprodukciji osječkog HNK i Gradskog kazališta “Gavella”, a njezin je redatelj Dražen Ferenčina.

Prije toga posjetitelje očekuje bogat program.

Već od 10 sati ujutro posjetitelji će moći gledati reprizu predstave Sretna kućica Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Redateljica je Morana Dolenc, a Sretnu kućicu igra Zlatko Vicić u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića.

Od 19 sati na rasporedu je predstava Zamisli koju u Dječje kazalište donosi Teatar Tirena s redateljicom Norom Krstulović.

MAŠTA I KREATIVNOST Predstava Zamisli bavi se maštom i kreativnošću, istražuje mehanizme maštanja, pokazuje djeci razne načine na koje mogu maštati i ohrabruje ih da misle svojom glavom, da se usude biti drugačiji.

Za maštanje nam nije potrebno baš ništa, samo malo vremena. Ponekad je dovoljno samo par minuta da se svijet okrene naglavačke! Zamisli igraju Davor Kovač i Veronika Mach.

OTVARANJE SPOMEN PLOČE U 19.30 planirano je svečano otkrivanje spomen ploče Lavoslavu Ružički na Trgu Svetog Trojstva 4.

U spomen na prvog hrvatskog nobelovca koji je u zgradi današnje Ekonomske škole završio Klasičnu gimnaziju (od 1989. do 1906. godine), a povodom 80 godina od dobivanja Nobelove nagrade za kemiju 1939. godine otkrit će se spomen ploča.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s