Brevisice oduševile osječku publiku!

Sinoćnjim nastupom najpoznatijeg ženskog zbora, Vokalnog ansambla Brevis, nastavila se kulturna manifestacija “Kultura u parku”, projekt Grada Osijeka i Kulturnog centra Osijek.

– Nama je bilo osobito drago što smo nastupili u Parku kralja Petra Krešimira IV. jer nam je ovo prvi post – korona koncert. Ovome smo se jako veselili te su djevojke u pripremi, prije samog nastupa, rekle da se ne sjećaju kada su se ovako radovale nekom nastupu jer smo pjevali pred mnogobrojnom publikom. S pozornice nisam mogla procijeniti točan broj, ali sam vidjela da je bilo mnogo ljudi – rekla je Antoaneta Radočaj – Jerković, dirigentica.

KRITERIJ ODABIRA Repertoar smo odabrali prema kriteriju onoga što smo mislili da bi u parku i na otvorenome bilo zanimljivo i publici, ali i nama.

Opisujući sinoćnji repertoar, Radočaj – Jerković kaže da je bio šarolik.

-Pjevali smo skladbe iz našeg malo ozbiljnijeg repertoara pa je tu bilo i Mendelssohna, Ešenvaldsa, Faurea, a onda smo, s obzirom na jednu predljetnu noć, dodali i skladbe koje su popularnijeg profila pa smo pjevali ono što smo znali da naša publika voli. Tako se tu našao i “Everything” od Bublea, “Tamo gdje je sve po mom”, Vannina “Kao rijeka” , “You raise me up”. Htjeli smo provesti publiku kroz različitost našeg programa, od nekih a capella skladbi do onih popularnih.

PROLETJELO Mislili smo da je koncert trajao 20 minuta, a kažu nam da je trajao sat i 15 minuta. Toliko smo uživali u nastupu da nam je vrijeme proletjelo. Na pozornici je vladala euforija te smo ovo doživjeli kao nekakav povratak normalnom životu.

POSEBNO Pjevali smo jednu Ešenvaldsovu skladbu u kojoj djevojke imitiraju zvukove ptica. Kada su se stopili ti naši zvukovi simuliranja ptičjeg pjeva sa zvukovima ptica iz parka, bilo je baš posebno!

U petak, 19. lipnja pripremljen je program za najmlađe koji počinje u 18:30 sati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s