Otvorenje Galerije Knifer

U srijedu, 3. lipnja u Istarskoj ulici u kompleksu Eurodoma otvara se izložba nastavnica i nastavnika Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti u prostoru novootvorene galerije Knifer. Osijek i osječka scena za vizualne umjetnosti time će postati bogatija za još jedan galerijski prostor.

Od osnutka 2004. godine, Akademija za umjetnost i kulturu nikada nije posjedovala vlastiti izložbeni prostor pa je ovo važan događaj kako za Osijek tako i za osječko Sveučilište. Inače su se sve relevantne izložbe zaposlenika i studenata Akademije održavale u nekima od postojećih osječkih galerija poput Galerije Kazamat, Galerije Waldinger, Muzeja likovnih umjetnosti ili pak na hodnicima zgrade u kojoj se održavana nastava Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost.

Novi je izložbeni prostor naziv dobio po umjetniku cijenjenom i izvan granica Hrvatske, umjetniku Juliju Kniferu, rođenom Osječaninu, a sama je galerija zamišljena kao frekventan prostor namijenjen najširim oblicima suvremene umjetničke prakse, profesoricama i profesorima Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnosti kao i onima s drugih odsjeka, studenticama i studentima, ali i gostujućim programima iz područja vizualne umjetnosti. Budući da se Galerijom Knifer kompenzira dugogodišnji nedostatak izložbenog prostora nužan za adekvatan rad Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost, njime će u ime Akademija za umjetnost i kulturu rukovoditi upravo Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost.

Iz toga će razloga na prvoj izložbi koja će se predstaviti u novootvorenoj galeriji prezentirati rad zaposlenika toga odsjeka. Moći će se tako vidjeti radovi Mirana Blažeka, Marija Čaušića, Krunoslava Dundovića, Hrvoja Duvnjaka, Vladimira Freliha, Vjerana Hrpke, Ivice Kurtza, Margarete Lekić, Kristine Marić, Stanislava Marijanovića, Dubravka Matakovića, Ines Matijević Cakić, Tihomira Matijevića, Marija Matokovića, Ane Petrović, Ane Sladetić Šabić, Domagoja Sušca, Gorana Tvrtkovića i Marka Živkovića.

1 Comment

  1. Udruga SNAGA KULTURE pozdravlja ovo hvalevrijedno otvaranje izložbenog prostora koji nosi ime našeg svjetski prepoznatljivog osječkog slikara Julija Knifera. Konačno ćemo pokazati kreativnost brojnih osječkih studenata Akademije umjetnosti i kulture, koji će zasigurno pronaći svoje mjesto u umjetničkom i kulturnom promovoviranju svoga grada !

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s