Digitalna zbirka eLibrary USA

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, korisnicima omogućava pristup digitalnoj zbirci eLibraryUSA. eLibraryUSA zbirka je izvora iz Sjedinjenih Američkih Država, koja objedinjuje kvalitetni dnevni tisak, časopise, znanstvene članke, knjige, disertacije te nagrađivane filmove i videa. Izvori koje zbirka uključuje jesu:

  • PressReader

Čitajte popularne novine i časopise iz cijeloga svijeta u formatu koji je jednostavan za pretraživanje i korištenje. Neki od dostupnih jesu Forbes, Guardian, Vogue, Washington Post, ali i Večernji list i 24sata.

  • Flipster

Pristupajte najnovijim brojevima američkih časopisa, koji uključuju naslove poput National Geographica, Entrepreneura, Wireda, Fast Companyja te časopisa Popular Science.

  • Gale Academic OneFile

Izvrstan izvor za učenike i nastavnike – dostupno je ukupno 8.000 znanstvenih članaka koje je moguće pretraživati po temama.

  • JSTOR

JSTOR je baza podataka usmjerena na izvore s područja društvenih znanosti, povijesti i ekonomije.

  • ProQuest Dissertations & Theses Database

ProQuest okuplja milijun i pol disertacija i diplomskih radova studenata u preko 700 sveučilišta svijeta.

  • Gale In Context: Middle School

Gale In Context omogućava čitanje i pretraživanje bilo koje teme u preko 1.000 novina, časopisa i znanstvenih članaka, a namijenjen je prvenstveno učenicima viših razreda osnovne škole.

  • Gale in Context: Opposing Viewpoints

Saznajte mišljenja i stavove stručnjaka o kontroverznim i debatnim temama te pročitajte članke o tim temama u tisućama novina i časopisa.

  • Digital Literacy

Baza podataka o digitalnoj pismenosti uključuje način kako stvoriti podcast, kampanju društvenih medija, multimedijalnu prezentaciju, ali i brojne druge digitalne projekte.

  • Kanopy

Gledajte uživo preko stotinu dokumentaraca koji istražuju inspirativne i zanimljive suvremene teme SAD-a

 Zbirci je moguće pristupiti isključivo s korisničkim imenom i zaporkom, koju zainteresirani korisnici mogu zatražiti putem e-pošte ili Facebook stranice American Cornera Osijek.

Više informacija može se dobiti na broj telefona:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s