Muzej likovnih umjetnosti nastavlja s online radionicama

Nakon prošlotjednog zadatka na temu portreta Brune Bulića, u sklopu trenutno aktualne online izložbe Autoportreti  iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti, Muzej likovnih umjetnosti ovaj tjedan poziva sve zainteresirane da nacrtaju svoje heroje.

Ponukani situacijom u kojoj se trenutno cijeli svijet nalazi, Muzej likovnih umjetnosti, kao i brojni muzeji diljem svijeta, radi na tome kako bi svojim posjetiteljima i dalje omogućio sudjelovanje u radionicama, barem onim virtualnim. Prošli je tjedan Muzej pozvao sve zainteresirane reinterpretirati autoportet Brune Bulića u likovnoj tehnici po izboru ili se fotografirati s maramama, po uzoru na sam autoportret.

Zadatak je bio vezan za izložbu koja je trenutno aktualna online, autorska izložba višeg kustosa, mr.sc. Daniela Zeca pod nazivom Autoportreti iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti. Autoportreti su ujedno i prva u ciklusu velikih tematskih izložbi do sada neobrađenih tema, kojima bi se na smislen način sustavno obradila, revalorizirala i prezentirala djela iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti, s dugoročnim ciljem sveobuhvatne obrade muzejskoga fundusa, i konačno, stalnog postava u novoj zgradi Muzeja čiju izgradnju očekuju u skoroj budućnosti. Upravo ta izložba inspiracija je za novu radionicu ciklusa CRTAJ I KLIKAJ!

Zadatak je nacrtati, fotografirati, naslikati, izmodelirati, snimiti video heroja koji se, bez obzira na okolnosti i situaciju u kojoj se svi nalazimo, brinu za nas svakodnevno, s kratkim opisom koga ste odabrali i zašto. Radovi se mogu poslati do petka, 8. svibnja u inbox muzejskog facebooka ili na e-mail kdvetengl@gmail.com.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s