Online radionice Muzeja likovnih umjetnosti

Muzeji, kazališta, arhivi i ostale institucije u kulturi ostale su dostupne svojim posjetiteljima i ljubiteljima umjetnosti kroz virtualne prikaze izložbi, snimke predstava, koncerata tijekom ove pandemije.

Kako bi svojim posjetiteljima, kolegama i stručnim suradnicima omogućili nastavak obogaćivanja svakodnevice umjetničkim djelima, Muzej likovnih umjetnosti “prebacio se” u digitalno okruženje, odnosno na web stranicu i društvene mreže. Kustosi su pripremili dva programa. Jedan od njih prijedlog je stalnog postava, budući da su prije izvjesnog vremena ishodili građevinsku dozvolu za novo krilo zgrade, stoga su se radovi oko stalnog postava zahuktali i prije nego su, zbog sigurnosti posjetitelja morali zatvoriti svoja vrata. Isti razlog primorao ih je i na odgodu otvorenja izložbi, tako da je drugi set umjetnina koje možete pratiti uvid u izložbu Autoportreti autora mr.sc.Daniela Zeca, višeg kustosa.

Posjetitelji su ostali bez još nekih zanimljivih sadržaja poput vodstava, predavanja i radionica, stoga će u narednom periodu organizirati nekoliko akcija u koje će se posjetitelji moći uključiti online. Dakle, prvi zadatak koji stavljaju pred svoju publiku proučavanje je autoportreta autora Brune Bulića. Detaljnije podatke o autoru, tehnici i samoj slici moći ćete pronaći na njihovim društvenim mrežama i web stranici.

Muzej likovnih umjetnosti poziva sve zanteresirane kreativce da svoje vrijeme prikrate crtanjem ili slikanjem ovog autoportreta u kojem god mediju žele. Također, pokreću još jedan poziv inspiriran ovim autoportretom iz 1950. godine. Naime, na slici se može uočiti zanimljiv žuti šal – marama pa vas pozivaju da im pošaljete fotografije s maramama koje su vam drage. Sve radove možete slati u inbox muzejskog facebooka ili na mail kdveteng@gmail.com. Radove primaju do petka, 1. svibnja, a za vikend će vas obradovati online galerijom prikupljenih radova

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s