“Ostani kući i kazalište uključi”

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u suradnji s Gradom Osijekom pokrenulo je program “Ostani kući i kazalište uključi” u kojemu prikazuje predstave online na svojoj Facebook stranici i Osječkoj televiziji, u želji da svojim sugrađanima, a posebice onima najmlađima, boravak u kući ovih dana učini što zanimljivijim.

Tako je ove nedjelje, 19. travnja 2020, u redovitom terminu nedjeljne matineje u 10:30 sati na rasporedu bila predstava “Nezaboravak”. Ova je predstava na X. Bugojanskom lutkarskom bijenalu osvojila nagradu za najbolju dječju predstavu.

U središtu predstave “Nezaboravak” odnos je djeda i unučice Lučke. Djed postaje zaboravan, vidi stvari kojih nema, čudno se ponaša i ne zna objasniti zašto je tako. Iako Lučkinu majku djedovo ponašanje sve više i više brine, Lučki se promijenjeni djed čini zanimljiv. Uživi se u njegov svijet neobičnih ideja i munjevitih pomisli. Djed se zbog demencije postupno vraća u svoje djetinjstvo, a Lučka uz njega sve više odrasta. U jednom se trenutku njihovi putovi križaju i povezuju u zajedničkom doživljaju igre.

Riječ je o autorskom projektu za koji tekst i režiju potpisuje Peter Kus, dramaturgiju Urša Adamič, likovno oblikovanje predstave Natan Esku, kostimografiju Zdenka Lacina, dok je asistentica kostimografkinje Tončica Knez. Glazbu je također skladao multiinstrumentalist i graditelj instrumenata Peter Kus, za scenski je pokret bio zadužen Miha Arh, a za oblikovanje rasvjete Igor Elek. U predstavi igraju: Ivica Lučić koji je za ulogu Djeda nominiran i za Nagradu hrvatskog glumišta; Unučica Lučka je Kristina Fančović, a Mama Aleksandra Colnarić.

Repriza predstave predviđena je za 25. travnja u 15,30 na Osječkoj televiziji.Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s