Stručno vodstvo kroz izložbu Jurja Dobrovića

U četvrtak, 16. siječnja u 18 sati u Muzeju likovnih umjetnosti održat će se stručno vodstvo kroz postav izložbe Jurja Dobrovića. Vodstvo će održati kustosica Mateja Moser.

Izložba “Juraj Dobrović” otvorena je tijekom studenog prošle godine, a prikazuje ukupno 51 antologijsku umjetninu iz donacije Jurja Dobrovića.

Radovi darovani Muzeju uglavnom su nastali u razdoblju Novih tendencija tijekom 60-ih i 70-ih godina, no ima i kasnijih radova(od osamdesetih do 2005. godine). Uz djela iz donacije Muzeju likovnih umjetnosti, izložba je proširena i upotpunjena posudbom ključnih Dobrovićevih djela iz Muzeja suvremene umjetnosti i privatnih kolekcija poput Kolekcije Vugrinec i LAUBE – kuće za ljude i umjetnost (ukupno 20 djela).

Cilj ove izložbe je predstaviti osječkoj javnosti djela Jurja Dobrovića kao jednog od protagonista suvremenog likovnog izraza i edukacija muzejske publike o važnom poglavlju povijesti hrvatske umjetnosti s kojim je Hrvatska šezdesetih i sedamdesetih godina postala jedno od važnih središta suvremene umjetnosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s